معرفی کتاب "چگونه کتاب بخوانیم"
چگونه کتاب بخوانیم
این کتاب برای کسانی نوشتهشده که مایلاند اهل مطالعه باشند و در جستجوی راهحلی برای رفع مشکلاتی هستند که در مسیر کتابخوان شدنِ آنها سنگاندازی میکند.
این کتاب کاربردی که از نخستین چاپ آن، بیش از ۷۵ سال میگذرد، همچنان مورد توجه مخاطبان در اقصی نقاط جهان است.
آموزش تکنیکهای مفید ردهبندی موضوعی کتابها، خوانش هوشمندانه متن و ارتباط سازنده خواننده با نویسنده از نکاتی است که این کتاب را خواندنی میکند.
نویسندگان این کتاب، کتابخوانی را به چهار سطح خوانشیِ ابتدایی، اجمالی، تحلیلی و منطقی تقسیم میکنند و میان این سطوح نیز میان ادراک، تفکر و یادگیری تمایز قائل میشوند.
مطالعه با روشهای متنوع و جذّابی که در این کتاب در خصوص مطالعة انواع متون علمی و عمومی پیشنهاد شده است میتواند به میزان قابلتوجّهی درک ما را از مطالب خواندهشده افزایش دهد.
در بخشهایی از این کتاب میخوانیم:
پیشخوانی یا سریع خوانی کتاب پیوسته مفید است؛ هنگامیکه میخواهید کتابی را بخوانید ولی نمیدانید ارزش دقیق خواندن را دارد یا خیر، سریعخوانی به شما کمک میکند و این تردید را از بین میبرد. بهطورکلی حتّی سریعخوانی کتابی که قصد دارید آن را دقیق بخوانید، خوب و مفید است. چون با سریعخوانی اطلاعاتی از ساختار کتاب کسب میکنید. سرانجام بر آن نباشید که هر کلمه یا هر صفحة مشکل کتاب دشوار را در اولین دفعة خواندن بفهمید. این قاعده از قواعد دیگر خواندن مهمتر است و اساس خواندن اجمالی بر آن استوار است. (ص ۶۷)